Categories
Betoverende Tovenaars Kroonenberg/Linnemann/van der Zalm Magic Magicians

Nashville

Ik hoorde Paul Brinks in de documentaire over Waylon zeggen dat je voor het echte resultaat naar Nashville moet. Tenminste als je in het country-idioom je muziek wilt maken. In 1991 mochten Ad Vanderveen en ik (als Personnel) van Polydor naar Nashville om een cd op te nemen met onze lievelingsmuzikanten.

Op de cd “Continuing Stories”, die in 1992 verscheen, staat ook het hitje van Ad, “Tie Me Down”, waarvan ook nog een grappig filmpje bestaat.

Paul Brinks was toen de jongste A&R manager ter wereld en steunde ons door dik en dun, samen met onze manager Tjerk Lammers. Het was een geweldige ervaring om die mensen te ontmoeten en met ze te spelen. De bassist was Leland Sklar, die ik in de documentaire ook weer zag. Geweldige man en fantastische musicus.

Toch ben ik er achter gekomen dat je voor het beste resultaat niet naar de USA hoeft. Ik heb sindsdien met minstens even goede mensen gewerkt en die wil ik even noemen. Je kunt ze vragen en het scheelt aanmerkelijk in de reiskosten!

Sjoerd van Bommel en Arthur Lijten op drums; Jeroen Vierdag, Reyer Zwart, Phaedra Kwant, Jan Hendriks, Bart Wijtman, Arwen Linnemann en BJ Baartmans op bas; Stephan Jankowski, Erik Rutjes, BJ Baartmans , Jan Hendriks en Rob Roemers op gitaar; Henk Koekkoek op alle blaasinstrumenten Rens van der Zalm op bijna alles; Rob Geboers en Mike Roelofs op toetsen.