Categories
CD's

Nieuw album “The Therapist” op Excelsior

Foto Monique Nuijten

The Therapist is het achtste solo-album van Philip Kroonenberg (z’n drie kinderalbums niet meegerekend) en z’n tweede op Excelsior Recordings. Waar het drie jaar geleden verschenen én bejubelde Some More Time volledig de periode van ziekte van z’n vrouw beschreef gaat deze nieuwe parel in z’n repertoire over hele andere zaken.

Over dat werk als Therapist onder andere, de toestand in de wereld en hoe tijd steeds kostbaarder wordt. Neem Hybris, waarover Philip zegt: ‘Ik sta er vaak bij stil hoe de mens ooit niet bovenaan de voedselketen stond. We bouwen de mooiste gebouwen, doen de waanzinnigste uitvindingen en zijn daarmee ook de schadelijkste diersoort van de planeet.’ Of Criminal World waarover hij zegt: ‘Het is griezelig te zien hoe macht werkt en niets geeft om het welzijn van het individu.’

Lucht

Philip vertelt graag verhalen. Dat doet hij zoals gezegd in zijn liedjes maar ook live tussen de nummers door als hij uit de doeken doet waar ze over gaan en hoe ze ontstaan zijn. Ieder lied heeft zijn eigen anekdote, waarbij verbazing de rode draad is. Philip blijft verbaasd over alles wat goed gaat en over het basismateriaal waar wij het als mens mee moeten doen: lucht.

Team Kroonenberg

Voor The Therapist kwam het team waarmee Some More Time is opgenomen weer bij elkaar: producer Frans Hagenaars, daarbij geassisteerd door Reyer Zwart die naast heel veel instrumenten ook de blaas- en strijkarrangementen voor z’n rekening nam en drummer Jeroen Kleijn. Dochters Patsy, Dunja en Lynn deden ook weer mee met achtereenvolgens zang, piano en keyboards. Bovendien schreef Philip vier van de nummers op het album samen met Lynn. En of dat allemaal niet genoeg is, komt er in een aantal nummers ook nog een keur aan blazers en strijkers voorbij.

Het album zal in augustus verschijnen, voorafgegaan daar een aantal singles in combinatie met een reeks zondagmiddagoptredens in het Paardcafé te Den Haag. Na de albumrelease volgen optredens door het ganse land.

Voor verdere info, interviewaanvragen en meer van dat, neem contact op met barend@excelsior-recordings.com