Categories
Kroonenberg Trio

Nieuw: het Kroonenberg Trio

Debuteren in tijden van corona, dat kan natuurlijk ook. Op maandag 14 december j.l., aan de vooravond van de tweede lock down, vond het plaats in Muziekgebouw Eindhoven: het debuut van de nieuwe combinatie het Kroonenberg Trio.

Met bassist Aad van Pijlen speelt Philip Kroonenberg al sinds 1977 (met een korte onderbreking) samen, met name in de Freelance Band. Met Sjoerd van Bommel op drums werkt hij sinds 1998 samen, met name in de formatie the Magic Magicians, goed voor een mooie reeks cd’s en vele optredens. Aad en Sjoerd kennen elkaar sinds kort en vormen nu de basis van het Kroonenberg Trio.

In het programma De Maandag van Van Meurs presenteerde het trio zich met een programma gericht op het luistercircuit: mooie, kleine liedjes, die uiteraard wel flink swingden. Philip met zijn ongeëvenaarde fingerpickingstyle, Aad als diepe ronkende onderkant en Sjoerd als vrije drummer/percussionist.

Het optreden is in zijn geheel terug te zien en te horen op de livestream van De Maandag van Van Meurs, een programma dat elke maandag livestream concerten uitzendt van singer-songwriters, akoestische bands en rootsy performers.

Het debuut van het Kroonenberg Trio.