Philip Kroonenberg and his Magic Magicians

Philip Kroonenberg and his Magic Magicians vormen een stevig swingende band met een tintelende eigen stijl, ontwikkeld uit een kleurrijke cocktail van swamprock vermengd met zonnige Caribische ritmiek, en bluesachtige Americana aangescherpt met een flamenco touch. De band bestaat uit Philip Kroonenberg (akoestische gitaar, ukelele, harmonica en zang), Sjoerd van Bommel (drums en zang), Reyer Zwart (bas en zang) en Stephan Jankowski (elektrische gitaar en zang).

Magic Magicians

Philip Kroonenberg zorgt in deze band als singer-songwriter voor de compacte teksten met een hoog autobiografisch karakter over het leven, de liefde en de dood. Philip heeft een eigen stijl van gitaar spelen, die wisselt tussen double-bass fingerpicking en flatpicking, en een flamenco-achtige slag waarmee hij aan de ukelele een eigen, energiek en swingend geluid ontfutselt.

De Magic Magicians zijn:

Sjoerd van Bommel, een van de meest swingende, originele en veelzijdige drummers van Nederland. Vanaf hun eerste ontmoeting, bij de opnames van de cd “Grounded”, was duidelijk dat Philip in Sjoerd zijn drummer had gevonden. Naast de drumzetel nam Sjoerd ook de producersstoel in bij de productie van de cd’s. Wat wapenfeiten uit zijn carrière. Hij speelde o.a. met Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ad van Meurs (The Watchman), als duo met Clemens van de Ven, met BJ Baartmans, Quick Draw (met Mike Roelofs), Mrs. Hips en Hidden Agenda en is een gevraagd studiomuzikant.

Reyer Zwart, een van de meest gevraagde bassisten van dit moment. Hij speelt op veel producties van het platenlabel Excelsior en treedt op met o.a. Tangarine, Tim Knol, Anne Soldaat en Jacqueline Govaerts. In het theater heeft hij getoerd met Claudia de Breij, Alex Roeka en Nynke Laverman. Sinds 2012 is hij muzikaal leider bij Freek de Jonge. Daarnaast is Reyer ook actief als arrangeur. Reyer speelt sinds 2001 bas in the Magic Magicians.

Stephan Jankowski, een virtuoze gitarist. De beheersing van het instrument maakt dat hij de techniek voorbij is en zeer smaakvol in alle stijlen speelt die de band in zijn idioom heeft. Hij was gedurende tien jaar elektrisch gitarist in Upside Down, de begeleidingsband van saxofoniste Rosa King, waarmee hij de halve wereld rondtoerde. Hij werkte mee aan producties of cd’s van Georgie Fame, Hans Dulfer, Hans Zilver, Fronk, Arthur Umbgrove, Rick de Vito, P.B. & The Nighttrain, Sofie & Sofour, Skymasters, Hot Bolshevik, Double Brown, Sister Sledge, The Watchman, Aggieland, Bots en vele anderen. Daarnaast is hij actief als producer en runt zijn eigen NOPO opnamestudio in Amsterdam.

Download in PDF → Bio Magic Magicians

← terug naar Bio                            verder naar de Winkel →