Philip Kroonenberg en de Betoverende Tovenaars

Er zijn twee cd’s met Nederlandstalige kinderliedjes van Philip Kroonenberg. De eerste heet heel toepasselijk “De Kinderliedjes” (2007), de tweede zeer feestelijk “Taart” (2013). Bij elkaar 50 nummers, opgenomen met zijn favoriete musici, die hij niet voor niets de Betoverende Tovenaars noemt.

Ouders en kinderen die kennismaken met de band en met deze aanstekelijke muziek zijn zonder uitzondering blij verrast en als tijdens de vakantie de cd’s niet meer uit de cd-speler mogen van de kinderen en iedereen de liedjes al lang uit het hoofd kent, gaan ze nog niet vervelen.

Dat heb je soms, met tovenaars.

Philip heeft met deze tovenaars ook vijf cd’s met Engelstalige liedjes gemaakt. De band heet dan Magic Magicians. Kinderen vinden dat moeilijk om uit te spreken. Vandaar.

Tijdens de optredens worden tussen de nummers door kleine verhaaltjes verteld en er vinden enkele diepte-interviews met de kinderen plaats. Waar nodig worden de danspassen gedemonstreerd.

Philip Kroonenberg is de zanger en liedjesschrijver van de band. Hij speelt gitaar, ukelele en mondharmonica en hij zingt.

De Betoverende Tovenaars zijn:

Sjoerd van Bommel (drums, percussie en zang), een van de meest swingende, originele en veelzijdige drummers van Nederland. Hij speelde o.a. met Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ad van Meurs (The Watchman), BJ Baartmans, Quick Draw (met Mike Roelofs), Mrs. Hips en Hidden Agenda.

Reyer Zwart (bas en zang), een van de meest gevraagde bassisten van dit moment. Hij speelt op veel producties van het platenlabel Excelsior en treedt op met o.a. Tangarine, Tim Knol, Anne Soldaat en Jacqueline Govaerts. In het theater heeft hij getoerd met Claudia de Breij, Alex Roeka en Nynke Laverman. Sinds 2012 is hij muzikaal leider bij Freek de Jonge. Daarnaast is Reyer actief als arrangeur. Hij speelt sinds 2001 bas in the Magic Magicians.

Stephan Jankowski (elektrische gitaar en zang), een virtuoze gitarist. Hij was gedurende tien jaar gitarist in Upside Down, de begeleidingsband van saxofoniste Rosa King. Hij werkte mee aan producties of cd’s van o.a. Georgie Fame, Hans Dulfer, Sofie & Sofour, Skymasters, Hot Bolshevik, Double Brown, Sister Sledge, the Watchman, Aggieland, Bots en vele anderen.

Henk Koekkoek (saxofoon, fluit, percussie), een complete blazerssectie op zichzelf. Hij beheerst de tuba, de tenor- en de alt-sax, de trombone, de trompet en de fluit.

Download in PDF →  Bio Betoverende Tovenaars

← terug naar Bio