Categories
Freelance Band

Recording little big music

37 liedjes zijn nu gespeeld en gezongen en opgestuurd naar Harm van Sleen en Hans de Vries zodat zij hun eigen partijen kunnen verzinnen en inspelen.

Harm gaat pedalsteel, banjo, mandoline en viool spelen en ook gaat hij arrangementen voor blazers schrijven. Hij heeft mij gevraagd om op zijn nieuwe cd wat ukelele te spelen. Een primeur! Ik heb nog nooit bij iemand anders gespeeld. Ik heb al wat van de nummers gehoord en een eer en een groot genoegen is het om daar straks een bijdrage aan te mogen leveren.

Hans gaat mondharmonica, percussie en misschien ook wat gitaar spelen.

Bart Landstra zit niet meer in de Freelance Band. De samenwerking bleek toch, zowel voor Bart als voor ons, niet helemaal bevredigend.

Er gaan nog meer gasten meedoen, maar daarover later meer. Ik denk dat we het hen eerst even moeten vragen voor we het rondvertellen B-)

In elk geval willen we nog een keer met z’n allen de studio in om 7 nummers van de oude 2 LP’s opnieuw op te nemen en we waren nog 4 nieuwe nummers vergeten, waaronder The Tribute To JJ Cale.

De komst van Andreas Robbie Carree blijkt een gouden greep te zijn. Hij doet precies wat je hoopt in zo’n geval: hij heeft ons allemaal aan elkaar gesmeed en brengt naast precies de juiste grooves ook een aanstekelijke energie in de band.

Het oude gevoel is terug en voelt als helemaal nieuw.