Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm

Door Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm wordt de melodieuze singer-songwriter/folk-kant van Philip Kroonenberg’s muziek gespeeld. Er wordt ook geswingd en gegrooved, maar de betovering zit bij deze formatie in de samenzang en in de lyriek in het spel van Rens van der Zalm en Arwen Linnemann.

KrLiZa 6 Foto Clemens Rikken

De formatie Kroonenberg-Linnemann-van der Zalm speelt voornamelijk nieuw repertoire, geschreven door het trio zelf, plus wat ouder werk dat speciaal geschikt is voor deze combinatie.

Arwen Linnemann (foto midden). In 1997 werd Arwen bassiste van de Nederlandse groep The Nits. Ze speelt sinds 2006 nog regelmatig met Nits-zanger Henk Hofstede in het Avalanche Kwartet en heeft enkele muzikale projecten gedaan met oud-Nits collega Laetitia van Krieken. Ook heeft ze jaren met Ad Vanderveen getoerd.

Rens van der Zalm (foto links). Nederland heeft weinig coryfeeën op het gebied van de folk. Maar de Rotterdammer Rens van der Zalm hoort zonder meer in dit selecte gezelschap thuis. Al vier decennia lang geeft hij kleur – en meer dan dat – aan allerhande uiteenlopende muziekgroepen met zijn viool, mandoline, gitaar, accordeon, doedelzak, whistles, mondharmonica en nog zo wat. Rens van der Zalm maakte deel uit van onder andere Fungus, Wolverlei, Crooks en Overstekend Wild. Ook werkte hij met Bram Vermeulen en Youp van ‘t Hek. Met de Ierse singer-songwriter Andy Irvine trekt Rens over de wereld, o.a. in de 5-sterren formatie Mozaik. In Nederland en België toert hij o.a. met Frank Boeijen.

Philip Kroonenberg (foto rechts) is een singer-songwriter die compacte teksten met een hoog autobiografisch karakter schrijft over het leven, de liefde en de dood. Philip heeft een eigen stijl van gitaar spelen ontwikkeld, die wisselt tussen double-bass fingerpicking, flatpicking en een flamenco-achtige slag. Ook uit de ukelele haalt hij een eigen, swingend geluid.

> Download PDF Biografie Kroonenberg-Linnemann-vanderZalm

KrLiiZa 10 Foto Clemens Rikken

(Foto’s: Clemens Rikken)

← terug naar Bio