“Een lust voor ziel en oor”

Begin oktober speelde het Kroonenberg Trio in de Theater Kerk in Bemmel. Jan Meurs, een van de organisatoren van “Toestanden Op Podium (TOP) Bemmel”, schreef er een heldere recensie over.

Goede melodieën, teksten met inhoud, zeer gevarieerde ritmestijlen en drie heren die deze componenten samen tot een harmonisch tapijt weven, waarop je kon dansen, springen of heerlijk wegzweven. Wonderschoon hoe Philip Kroonenberg een vlotte tokkel uit zijn gitaar trekt en alle dansbare ritmes denkbaar, met dank aan Sjoerd van Bommel en Aad van Pijlen, uit de klankkast roffelt.

De driestemmige zang van de doorleefde stemmen is in de diverse refreinen warm en oorstrelend. Eenvoud en virtuositeit blijken in elkaars verlengde te liggen; de makkelijk in het gehoor liggende melodieën van Philip blijken de perfecte basis om je instrument voluit te kunnen laten spreken.

Philip is een snarenkunstenaar; ritme, melodie, of een solo, hij beheerst vele mogelijkheden van het instrument met verve. Bassist Aad van Pijlen weet met dienende begeleiding inclusief solo’s de sound goed in te pakken en de zaal in te drijven, terwijl percussionist Sjoerd van Bommel demonstreert hoe je stem en intenties volgt van de leider met tikken op alle delen van het drumstel, ondersteund door een niet aflatende hi-hat en subtiele warme roffeltjes zonder de band te overstemmen.

Philip praat de nummers aan elkaar met mini-anekdotes over het ontstaan van zijn liedjes, soms alleen al bij de oogopslag van een aardige dame, vaker nog is zijn echtgenote de muze en het optreden een eerbetoon aan haar. De lichte toon waarop muziek en verhaal gespeeld en verteld worden, met veel ritme en wat onderkoelde humor, maken de avond tot een gedenkwaardig muzikaal hoogtepunt in de TLC-concertreeks; een lust voor ziel en oor.

Voor een goed gehoor ga je voortaan naar Kroonenberg!

Mooi etiket!

Vorige
Vorige

Nieuw album in februari 2024

Volgende
Volgende

In aanbouw