Nieuw album in februari 2024

Begin volgend jaar verschijnt bij Excelsior Recordings het nieuwe album van Philip Kroonenberg. Het album, opgenomen met hulp van dochters Patsy (zang) en Dunja (piano), plus Reyer Zwart (bas, productie), heet “Wherever You Are” en is een ode aan zijn in 2023 overleden vrouw.

Toen Philip Kroonenbergs grote liefde, Jellie Brouwer, in 2016 een zeldzame erfelijke vorm van kanker bleek te hebben is ze gered door het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens de behandeling en operaties kwamen ze daar vaak en in de wachtkamers schreef Philip liedjes. Die zijn samen op het album “Some More Time” (2019) terechtgekomen. Door corona werden alle optredens afgelast en alleen zijn werk als psychotherapeut kon doorgaan. In die periode schreef hij de liedjes die op “The Therapist” (2022) staan.

 Met Jellie is het zes jaar goed gegaan en toen werd in november 2022 een andere, ongeneeslijke vorm van kanker bij haar ontdekt. Ze kon niet meer eten en drinken, kreeg een tijdje sondevoeding en overleed in juni 2023. In dat halve jaar waren ze weer vaak in het AvL-ziekenhuis waar even verwoede als vergeefse pogingen werden gedaan om haar nog wat tijd te geven. Het liedjesfontein begon weer te stromen, als in een roes schreef Philip het ene na het andere lied over hun situatie.

 Dochter Patsy zei: ‘Voor je ze gaat opnemen moet er ook een liedje over de situatie nu bij.’ Dat lied is het laatste op het album en het heet “New Life”.

Jellie zei vlak voor ze ging: ‘Ik heb een helder inzicht, je moet het in je eentje doen.’ De liedjes opnemen bedoelde ze. Met tweede stem van Patsy en piano van Dunja. Beide dochters zijn ook te horen op “Some More Time”. Op “The Therapist” staan vier liedjes die Philip samen met jongste dochter Lynn schreef.

 Op “Wherever You Are” staat één lied dat hij met Lynn schreef en één schreef hij samen met Dunja. Op negen nummers speelt Reyer Zwart contrabas en op vier speelt hij harmonium. Dunja speelt op twee nummers piano en in bijna alle nummers zingt Patsy. Het album heet “Wherever You Are” en de vijftien liedjes zijn als een foto van een heel intens half jaar. De release is op 23 februari 2024. De productie was in handen van Reyer Zwart en Frans Hagenaars en het artwork is van Max Kisman. 

Philip Kroonenberg is singer/songwriter en psychotherapeut. Spelen en zingen zijn vanaf zijn achtste jaar zijn lust en zijn leven. Inspiratiebronnen waren in het begin Leadbelly, Pete Seeger, Harry Bellafonte, Lightning Hopkins en later JJ Cale, Tony Joe White, Taj Mahal, Dr John en Ry Cooder.

Vanaf zijn vijfentwintigste speelt hij uitsluitend eigen werk. Hij heeft een herkenbare eigen stijl, die bekend in de oren klinkt en toch uniek is. Tegenwoordig wordt het Americana genoemd.

Live kan het publiek luisteren naar liedjes die elk een verhaal uit het leven van Philip vertellen, maar er kan ook gedanst worden. Elk jaar zet Philip met zijn band op theaterfestival de Parade de tent op zijn kop. Altijd met de acoustische gitaar, bas, drums en soms met een gastspeler op Hammond, piano, elektrische gitaar, of mandoline.

Mocht je een interview en/of live-bijdragen in je programma willen, neem dan contact met ons op.

Mobiel: 06-45294405 Email: philip.kroonenberg@gmail.com

Optredens in het kader van het nieuw album “Wherever You Are”, een ode aan Jellie Brouwer.

Met: Philip Kroonenberg (zang, gitaar, ukelele), Patsy Kroonenberg (zang), Dunja Kroonenberg (piano), Reyer Zwart (bas).

8/3/24 Het Beauforthuis te Austerlitz

30/3/24 De Amer te Amen

12/4/24 KHL, Amsterdam

19/4/24 Lewinski, Sneek

9/5/24 Het Spuitheater, Den Haag

30/5/24 Het Speelhuis te Helmond

23/10/24 Het Heerenlogement, Beusichem

Vorige
Vorige

Philip’s favorieten

Volgende
Volgende

“Een lust voor ziel en oor”